نرم افزار Hercules (نرم افزار هرکولس یا Hercules SETUP utility) یک ترمینال پورت سریال (RS-485 و RS232)، ترمینال UDP IP و ترمینال TCP IP (کلاینت و سرور) ساخت شرکت HW group (واقع در کشور چک) است. شرکت HW group که در زمینۀ IoT فعالیت دارد، نرم افزار Hercules را برای فعالیت های خود ساخته و امروزه به صورت رایگان در اختیار عموم قرار داده است. در سایت شرکت HW group ویژگی های نرم افزار Hercules به صورت زیر آورده شده است:
- پشتیبانی کامل از ویندوز 7 و 8 و 8.1 و 10؛
- تمامی قابلیت های پایه ای TCP و UDP و … تنها در یک فایل exe بدون نیاز به نصب؛
- پورت های سریال پیاده سازی شده با پورت های سریال مجازی کار می کنند (برای مثال COM12). شما می توانید تمام خطوط پورت سریال (خطوط CTS و RTS و DTR و DSR و RI و CD) را تست و کنترل کنید.
- TCP client ساده (مانند یک هایپرترمینال) با پشتیبانی TEA، مشاهده، انتقال فایل، ماکروها و …؛
- TCP Server با استفادۀ آسان و پشتیبانی TEA، مشاهده، انتقال فایل، ماکروها و …؛
- Hercules یک ترمینال UDP/IP ساده را با قابلیت مشاهده، اکو، انتقال فایل، ماکروها و … شامل می شود.
- پشتیبانی از NVT (مخفف Network Virtual Terminal) در تب Test Mode، همانند ویژگی های دیباگ NVT و …؛
- با استفاده از Telnet توسعه یافته با NVT، پیکربندی پورت سریال (RFC2217)، شناسایی دستگاه، تأیید توالی داده و غیره را امکان پذیرمی کند.
- نرم افزار Herculesرایگان است.
در این نوشته به طور کلی به معرفی نرم افزار Hercules و بخش های مختلف آن می پردازیم. در نوشته های آینده به آموزش نرم افزار Hercules و نحوه کار با Hercules در بخش Serial آن می پردازیم.
تصویر 1 – نرم افزار هرکولس یا Hercules
امکانات نرم افزار Hercules
Hercules یک ابزار کاربردی برای کار با وسایل دارای ارتباط سریال و اترنت است. همچنین یک ابزار برای راه اندازی مبدل های Ethernet – RS-232 و دستگاه های مشابه اترنت شرکت HW group است. می توان از آن برای دیباگ برنامه های متصل به پورت سریال ریموت در ویندوز 2000 و بالاتر استفاده کرد. نرم افزار Hercules با پورت سریال مجازی رایگان ساخت HW group سازگار است. بخش های مختلف این نرم افزار که در مجموعۀ تب های آن در کنار یکدیگر قرار گرفته اند، عبارتند از:
- ترمینال پورت سریال که از COM5 و همچنین COMهای بالاتر پشتیبانی می کند؛
- ترمینال TCP/IP کلاینت؛
- ترمینال TCP/IP سرور؛
- ترمینال UDP؛
- ابزار UDP Config (تنظیمات IP و Port و MASK و GW) تنها برای وسایل ساخت HW group؛
- مد Test برای ترمینال TCP/IP با پشتیبانی از TEA و تجزیه کنندۀ NVT برای کنترل از راه دور پایه های I/O. این بخش نیز تنها برای وسایل ساخت HW group است.
در ادامه به معرفی و بررسی برخی مشخصات و ویژگی های ابزار های نرم افزار Hercules می پردازیم. این نرم افزار دارای تب های اصلی UDP Setup و Serial و TCP Client و TCP Server و UDP و Test Mode است.
تصویر 2 – تب های نرم افزار Hercules
تب UDP Setup در Hercules
این تب تنها با دستگاه های HW group کار می کند. در این پنجره قابلیت اختصاص IP به دستگاه های سازگار (PortBox و PortStore و PortStore2 و I/O Controller و ماژول Charon 1 و Poseidon و …) وجود دارد. هنگام اجرای نرم افزار، این تب باز می شود. این تب را در تصویر 1 مشاهده می کنید. از پارامترها و ویژگی ها در این تب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان جست و جوی دستگاه ها از طریق UDP broadcast؛
- لیست تمام دستگاه ها در بخش شبکه؛
- بررسی و اختصاص پارامترهای اصلی شبکه (آدرس IP و IP Mask و Gateway)؛
- امکان تغییر درگاه IP اصلی ارتباطی؛
- تعیین محدودۀ فیلتر IP (برای امنیت)؛
- امکان فعال کردن مجوز TEA (برای امنیت)؛
- امکان فعال کردن NVT برای دستگاه های دارای پورت سریال Remote؛
- امکان فعال کردن مد TCP (پورت 99)؛
- دکمۀ 3x (راه اندازی TCP، ارتباط دادۀ TCP و مرورگر WWW).
تب Serial در نرم افزار Hercules
تب Serial در Hercules می تواند به عنوان یک ترمینال پورت سریال ساده برای استاندارد RS-232 استفاده شود. شبیه به یک HyperTerminal که برخی عملکردهای آن گسترده تر شده است. ما برای ارتباط سریال میکروکنترلرها، ماژول های وای فای ESP8266، ماژول های SIM800 و … با کامپیوتر می توانیم از تب Serial نرم افزار Hercules استفاده کنیم. برخی ویژگی ها و پارامترهای تب Serial نرم افزار Hercules عبارتند از:
- امکان تنظیم مشخصات اتصال (سرعت، Parity و قابلیت Handshake)؛
- امکان تنظیم مد عملیاتی (مدهای Free و PortStore test و Data و Setup)؛
- تنظیم و نمایش مقدار قرار گرفته روی خطوط مودم (هر کدام از پایه های RS-232)؛
- نمایش و ارسال پیغام ها یا دستورها به دستگاه های راه دور و دریافت از آنها؛
- آپدیت فریمور دستگاه ها؛
- امکان نمایش داده ها به صورت کدهای ASCII، مبنای هگزادسیمال و دسیمال.
تب Serial چهار بخش دارد که در تصویر زیر مشاهده می شود.
تصویر 3 – بخش های تب Serial در نرم افزار Hercules
بخش Serial
در این بخش (بخش 1) تنظیمات ارتباط سریال قرار دارد. Name باید پورت COM که با آن ارتباط سریال انجام می شود، قرار داده شود. در قسمت Baud نیز باید باود ریت (Baud Rate) ارتباط سریال تعیین شود. Data Size نیز تعداد بیت های داده در فریم ارسال و دریافت است. Parity و Handshake نیز باید با توجه به پیکربندی دستگاهی که با آن ارتباط برقرار می کنیم، تعیین شوند. در قسمت Mode نیز اگر قرار نیست از دستگاه های شرکت HW group استفاده کنیم، باید Free را انتخاب کنیم.
توجه شود که در لپ تاپ های جدید دیگر پورت سریال وجود ندارد و به جای آن از پورت USB استفاده می شود و لازم است که یک مبدل USB به سریال مانند مبدل USB به سریال CP2102 برای ارتباط سریال با دستگاه ها استفاده کنیم. و درایور مبدل USB به سریال مورد استفاده نیز روی کامپیوتر نصب شود. برای شروع به کار با ترمینال پورت سریال Hercules کافی است مبدل USB به سریال را به درگاه USB کامپیوتر متصل کنیم و پس از انجام تنظیمات بخش Serial، روی دکمۀ Open در این نرم افزار کلیک کنیم. در این صورت با تایپ کردن در قسمت Received/Sent data می توانیم به ارسال داده بپردازیم و داده های ارسالی دستگاه متصل به کامپیوتر را ببینیم.
تصویر 4 – مبدل USB به سریال CP2102 یوبرد
بخش Send و Received/Sent data و Modem lines
در بخش Send (بخش 2) متنی که در تکست باکس های آن نوشته شده است، با کلیک روی دکمه های Send روی پورت سریال فرستاده می شود. در بخش Received/Sent data (بخش 3) نیز داده های ارسال و دریافت نمایش داده می شوند. برای نمایش کاراکترهای ارسالی باید در این صفحه کلیک راست کنیم و Local Echo را فعال کنیم. در این صورت داده های ارسالی با رنگ صورتی و داده های دریافتی با رنگ مشکی خواهند بود. در تصویر زیر داده های ارسال و دریافت را در مد Text برای پروژۀ نوشتۀ «راه اندازی USART در AVR» که در آن از برد توسعۀ ATmega64pin یوبرد استفاده شده، می بینید. در این برد از آی سی مبدل USB به سریال CP2102 استفاده شده است.
تصویر 5 – ارسال و دریافت داده در مد Text نرم افزار Hercules
همچنین می توان کاری کرد که داده ها به صورت کد ASCII در مبنای هگزا دسیمال ارسال و دریافت شوند. برای این کار در محیط Received/Sent data کلیک راست کنید. سپس Special Chars را در یکی از حالات به غیر از Text Mode قرار دهید و همچنین باید دوباره در همین محیط کلیک راست و تیک HEX Enable را فعال کنید. در این صورت اگر حروف را با کیبورد در محیط Received/Sent data تایپ کنیم، داده های ارسالی به صورت حروف نمایش داده می شوند و داده های دریافتی به صورت کدهای ASCII در مبنای هگزا دسیمال. اگر در قسمت Send تایپ و ارسال کنیم، داده های ارسالی نیز به صورت کدهای ASCII در مبنای هگزا دسیمال نمایش داده می شوند.
تصویر 6 – ارسال و دریافت داده به صورت کد ASCII در مبنای هگزا دسیمال
در بخش Modem lines (بخش 4) می توان به کنترل و پایش وضعیت پایه های دیگر RS-232 پرداخت. پایه های RTS و DTR را می توان با زدن تیک آنها کنترل کرد. همچنین وضعیت پایه های دیگر با روشن و خاموش شدن نمایشگر سبز کنار آنها مشخص می شود.
تب TCP Client در Hercules
تب TCP Client نرم افزار Hercules یک ترمینال TCP IP کلاینت ساده شبیه Telnet است. با استفاده از این ابزار می توان به دستگاه های راه دور (مثل مودم وای فای) متصل شد و با آنها به تبادل اطلاعات پرداخت. کافی است در تکست باکس Module IP، آی پی دستگاه وارد شود. در قسمت Port نیز باید عدد 23 نوشته شود و برای دستگاه های HW group باید پورت را 99 قرار داد. برای مثال در تصویر زیر با ارسال دستور show، اطلاعات یک مودم وای فای درخواست شده است. برخی ویژگی های تب TCP Client عبارتند از:
- اختصاص پارامترهای اتصال (IP و Port)؛
- تنظیم کلید TEA و کد مجوز؛
- نمایش و ارسال پیغام ها یا دستورها به دستگاه های راه دور و دریافت از آنها؛
- دریافت دادۀ تست (برای دستگاه های ساخت HW group)؛
- امکان نمایش داده ها به صورت کدهای ASCII، مبنای هگزادسیمال و دسیمال؛
- امکان ثبت کردن ارتباطات در یک فایل؛
- فرستادن فایل به دستگاه های راه دور.
تصویر 7 – تب TCP Client در Hercules
تب TCP Server در نرم افزار Hercules
از تب TCP Server می توان به عنوان ترمینال TCP سرور استفاده کرد و داده های هر پورت را مشاهده کرد. داده های دریافت شده از کلاینت در پنجرۀ Received data و داده های ارسالی در پنجرۀ Sent data نمایش داده می شوند. از ویژگی ها و پارامترهای این تب می توان موارد زیر را نام برد:
- اختصاص پورت برای مشاهدۀ داده های ارسالی کلاینت ها؛
- تنظیم کلید TEA برای مجوز کلاینت؛
- نمایش تعداد کلاینت های متصل شده؛
- نمایش و ارسال پیغام ها یا دستورها به دستگاه های راه دور و دریافت از آنها؛
- مبدل کد اسکی کاراکتر به عدد دسیمال و هگزا دسیمال معادل در قسمت Cursor decode؛
- امکان نمایش داده ها به صورت کدهای ASCII، مبنای هگزادسیمال و دسیمال؛
- امکان ثبت کردن ارتباطات در یک فایل؛
- فرستادن فایل به دستگاه های راه دور.
در تصویر زیر به تبادل داده با یک گوشی تلفن همراه اندروید پرداخته ایم. در اینجا کامپیوتر سرور و تلفن همراه کلاینت است. کامپیوتر و تلفن همراه هر دو به یک مودم وای فای متصل اند. در تصویر سمت راست داده های ارسال و دریافت را در نرم افزار TCP Telnet Terminal در گوشی تلفن همراه می بینید.
تصویر 8 – تب TCP Server در نرم افزار Hercules
تب های UDP و Test Mode
تب UDP یک ترمینال ساده بر اساس UDP دیتاگرام است. هدف اصلی این تب ارسال بسته های UDP از یک کامپیوتر به مقصد است. با استفاده از این تب می توان از کامپیوتر به ارسال UDP broadcast پرداخت. پارامترها و ویژگی های این ابزار به صورت زیر است:
- اختصاص پورت و IP برای مشاهدۀ داده ها؛
- ارسال UDP broadcast؛
- نمایش و ارسال پیغام ها یا دستورها به دستگاه های راه دور و دریافت از آنها؛
- امکان نمایش داده ها به صورت کدهای ASCII، مبنای هگزادسیمال و دسیمال؛
- امکان ثبت کردن ارتباطات در یک فایل؛
- فرستادن فایل به دستگاه های راه دور.
تب Test Mode نیز برای آزمایش کلیۀ عملکردهای وسایل اترنت ساخت HW group توسعه داده شده است. در واقع این تب همان تب TCP Client با چند عملکرد گسترش یافته است. از جمله پارامترها و ویژگی های این تب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اختصاص پارامترهای اتصال (IP و Port)؛
- تنظیم کلید TEA و کد مجوز؛
- نمایش و ارسال پیغام ها یا دستورها به دستگاه های راه دور و دریافت از آنها؛
- تنظیم و نمایش پایه های I/O تعدادی از دستگاه های کنترل کنندۀ I/O ساخت HW group و ماژول Charon 1؛
- امکان نمایش داده ها به صورت کدهای ASCII، مبنای هگزادسیمال و دسیمال؛
- امکان ثبت کردن ارتباطات در یک فایل.
تب های UDP و Test Mode را در تصویر زیر مشاهده می کنید.
تصویر 9 – تب های UDP و Test Mode در Hercules
نتایج معرفی نرم افزار Hercules و ابزارهای آن
- Hercules یک نرم افزار با قابلیت های ترمینال پورت سریال (RS-232 و RS485)، ترمینال UDP/IP، ترمینال TCP/IP (کلاینت و سرور) است که این قابلیت ها در تب های UDP Setup و Serial و TCP Client و TCP Server و UDP و Test Mode قرار گرفته اند.
- تب های UDP Setup و Test Mode برای کار با محصولات شرکت HW group هستند.
- تب Serial در Hercules یک ترمینال پورت سریال برای استاندارد RS-232 است. با استفاده از این ابزار می توان بین کامپیوتر و وسایل دیگر ارتباط سریال (USART) برقرار کرد.
- در لپ تاپ های جدید پورت سریال وجود ندارد و باید از مبدل های USB to Serial مانند ماژول های CP2102 استفاده شود. برای استفاده از پورت سریال باید درایور مبدل USB به سریال نیز روی کامپیوتر نصب شود.
- در پنجرۀ Received/Sent dataدر تب Serialبرای نمایش داده های ارسالی باید Local Echo فعال شود. در این صورت کاراکترهای ارسالی به رنگ صورتی و کاراکترهای دریافتی به رنگ مشکی خواهند بود.
- در پنجرۀ Received/Sent data می توان داده های ارسال و دریافت را به صورت کدهای اسکی در مبنای هگزادسیمال نمایش داد.
- تب TCP Client در Herculesرا می توان به عنوان یک ترمینال TCP IP Client شبیه Telnet در نظر گرفت.
- تب TCP Server در Hercules را می توان یک ترمینال TCP Server در نظر گرفت.
- تب UDPدر Hercules یک ترمینال ساده بر اساس UDP دیتاگرام است. هدف اصلی این تب ارسال بسته های UDP از کامپیوتر به مقصد است.
- تب Test Mode در Herculesبرای آزمایش کلیۀ عملکردهای وسایل اترنت HW group توسعه داده شده است. در واقع این تب همان تب TCP Client با چند عملکرد گسترش یافته است.
سلام. نرم افزار هرکولس نرم افزار خوبی هست؟ باگ نداره؟ من قبلا با پورت سریال یه نرم افزار دیگه کار کرده بودم باگ داشت.
سلام. بنده هم برای ارتباط کامپیوتر با میکروکنترلر ازش استفاده کردم. هم ماژول های SIM800 و هم ماژول های ESP8266 رو باهاش راه اندازی کردم و بهشون AT کامند فرستادم. توی هیچ کدوم از مواردی که گفتم باگی مشاهده نکردم.
سلام. پست خیلی خوبی بود. تشکر. برای راه اندازی ماژولای esp8266 خوب کار میکنه؟؟
سلام. خواهش میکنم. لطف دارید. بله من بدون مشکل باهاش کار میکنم. البته یه ایراد داره که با به کار گرفتن یه ترفند قابل چشم پوشیه. توی بخش Send (تب Serial) تعداد تکست باکس ها فقط سه تاست. بعضی وقتا لازم داریم چندین رشته یا AT کامند پشت سر هم بفرستیم و یه عملیات رو هی تکرار کنیم. مثلاً وقتی میخوایم با ماژول SIM800 ایمیل بفرستیم لازمه بیش از 10 تا AT کامند بفرستیم. اگه به تعداد کافی توی بخش Send تکست باکس وجود داشت یک بار AT کامند ها رو اونجا تایپ می کردیم و هر بار با کلیک روی دکمۀ Send، اونا رو می فرستادیم. ولی اینطوری مجبوریم یا توی بخش Received/Sent data تایپ کنیم، یا جایی مثلاً تو یه فایل txt از قبل داشته باشیم و کپی پیست کنیم.
سلام. تشکر می کنم از پست مفیدی که منتشر کردید. سپاسگزارم
سلام. خواهش میکنم
سلام. شما توی آموزش های سیم 800 خودتون از هرکولس استفاده می کنید؟
سلام. بله. توی آموزش ماژول های SIM800 یوبرد از Hercules استفاده میشه.
سلام. آقای بداغی ممنون از مطالب مفیدتون (:
سلام. خواهش میکنم. ممنون از نظرتون
سلام وقت بخیر
ببخشید قسمت اسم پورتو (com)من از داخل manageو پورت سریال پیدا نمیکنم
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام. ممنون. اگه منظورتون از Device Manager کامپیوتره، باید ماژول یا دستگاهتونو به کامپیوتر متصل کنید. اون وقت یه بخش ظاهر میشه به اسم Ports(COM & LPT). که پورتی که به ماژول یا دستگاه اختصاص داده میشه از اونجا مشخص میشه. برای تغییر شمارۀ پورت COM باید روی اون دابل کلیک کرد و توی پنجرۀ باز شده از تب Port Setting روی دکمۀ Advanced کلیک کرد. یه پنجره باز میشه که از قسمت COM Port number میشه شمارۀ پورت رو تغییر داد.
سلام
من با نرم افزار sscom راحت با sim908 ارتباط می گیرم اما با این هرکئلس اصلا جواب نمیده . هرچی اکو غیر فعال میکنم بازم فعاله . اصلا انگار هیچ تاثیری نداره . از چند جای مختلف هم دانلود کردم فایده نداشته . ولی با sscom اوکی ام . مهندس ممکنه بخاطر نوع ویندوز باشه؟ یادمه چند سال پیش کار میکردم باهاش خوب بود اما الان اصلا چیزی برنمیگردنه . حتی دستی \r هم زدم ولی فایده ای نداشت
سلام. من تا حالا با Hercules مشکلی نداشتم. Hercules رو از سایت سازنده ش دانلود کنید. الان با نسخۀ 3.2.8 کار میکنم و مثل همیشه درست کار میکنه. بعید میدونم از ویندوز باشه. شما از device manager روی درایور مبدل USB به سریال یا تنظیمات پورت سریال، مقدار bit rate رو روی 115200 یا بالاتر بذارید و تست کنید. برای تست هم پایۀ RX و TX مبدل یا پورت سریال رو به هم وصل کنید. که هر چی میفرستید دریافت کنید. یه بار هم با Run as administrator اجرا کنید ببینید تو این حالت جواب میده یا نه. موفق باشید.
سلام مهندس عاشق خدا قوت
چرا عاشق؟ چون مشخصه عاشق کارت هستی که انقدر براش وقت میگذاری
آقا من چند ساله به نرم افزار هرکولس ارادت دارم و در ارتباطات متعددی ازش با موفقیت استفاده کردم در بستر پروتکل های مختلف با سخت افزارهای مختلفپ مثل PLC با کامپیوتر در نرم افزارهایی مثل Lab view ، Matlab و غیره ، همچنین میکروکنترلرهای Arm ، به نسبت نرم افزارهای دیگه خیلی کامله
اخیرا کار با ماژول های SIM800 رو شروع کردم ، با نرم افزار Serial port monitor و چند تای دیگه از نرم افزار های ارتباط سریال راحت با Sim800L ارتباط گرفتم و حال و احوال پرسی کردم و درست جواب AT Command هامو میدادند مثلا با ارسال AT در پاسخ OK میفرستاد و غیره اما دوجا به مشکل خوردم
یکی با نرم افزار hercules v3.2.8 و PLC S7-1200 Siemens البته بصورت مجزا نه موازی باهم
پارامترهای ارتباط سریال : 9600 , 8bit , stopp bit 1 , none
در هر دو مورد هم AT Command از سمت Sim800L ارسال میشه مقلا وقتی زنگ میخوره Sim800L روی Hercules و یا PLC رشته بافر RING رو میفرسته و غیره اما وقتی از سمت Hercul یا PLC بهش AT Command میدم خود دستور رو برام مجدد میفرسته ، یعنی اگر دستور 'AT' رو بفرستم بجای OK همون 'AT' رو برام میفرسته به چنین مشکلی بر خوردید مهندس؟ سر نخی برای حل این مشکل میشه لطف کنید؟ تشکر
سلام دوست عزیز. ممنون از نظرتون. لطف دارید. زنده باشید. در جواب سوالتون شما باید با دستور ATE0 اکوی ماژول Sim رو غیر فعال کنید. اما به هر حال چه اکو فعال باشه چه غیر فعال، شما باید بتونید OK رو دریافت کنید. یعنی بعد از این که ماژول AT رو برمیگردونه، OK رو هم میفرسته. متاسفانه تا حالا به چنین مشکلی برخورد نکردم. خواهش میکنم.
سلام مجدد
تشکر از وقتی که گذاشتید و پاسخ دادید
مهندس با سریال پورت ترمینال که درست کار میکرد رفتم اول با دستور ATE0 اکو رو غیر فعال کردم بعد رفتم تو هرکولس و یک قدم پیش رفتم یک قدم چی بود؟ تا بحال هر چی میدادم همونو دریافت میکردم مثلا AT میفرستادم AT هم میگرفتم … الان لابلاش یک سری اعداد هگز مثل 00 0A 0D میاد و عباراتی مثل:
SMS READY, CALL READY , +CPIN READY اما اون OK که باید بیاد نمیاد هر چی هم بزنم همین عبارات میاند و خود دستور رو بازم برمیگردونه تو میکرو کنترلر آرم ، پی ال سی و برنامه هرکولس هم همینطوره نمیدونم این سریال پورت ترمینال با چه مکانیزمی دستورات رو ارسال میکنه که ماژول سریع واکنش صحیح میده ، کد رو اینطوری برمیگردونه مهندس ورژنش 1.0.0.710هست و تنظیمات خاصی هم نداره مثل تایم اوت و اینا … (ببخشید نمیتونم اینجا چپ چین کنم):
AT :دستور
:جواب
CL> OK>
موندم که اگر ماژول خرابه پس چرا تو سریال پورت درست کار میکنه یا متن به هرکول و همه دستگاه ها از ماژول ارسال میشه مثلا وقتی زنگ میخوره یا پیامک میاد کدش تو برنامه دستگاه مورد نظر مثلا هرکولس نمایش داده میشه مثلا بعد از پبامک : CMTI=1+، گفتم شاید قلق و تنظیماتی داره که من ندونم !
ضمنا بعد از نوشتن این پیام تست کردم دیگه الان هیچی برنمیگردونه از بیخ عرب شد 😀
سلام. خواهش میکنم. ببینید بعضی وقتا ممکنه ایراد از سخت افزار باشه. یعنی سخت افزار مناسب برای راه اندازی SIM800 طراحی نشده باشه. این ماژول ها مطابق دیتاشیت باید تغذیه ای با جریان 2 آمپر داشته باشن. با چنین تغذیه ای خیالمون راحت میشه که ماژول حین ارسال و دریافت دادۀ سریال یا تماس تلفنی یا …، جریان مناسب رو از تغذیه داره و به خوبی عمل میکنه. همچنین باید روی خطوط تغذیه ش خازن های تانتالیوم یا خازن های الکترولیتی ظرفیت بالا قرار بگیره. تا در صورت جریان کشی لحظه ای، ولتاژ تغذیه افت نکنه. در غیر این صورت ماژول خاموش میشه. همچنین طراحی سخت افزار باید طوری باشه که تا حدود زیادی از نویز مصون باشه. حتی دیدیم که نویزهای حاصل از کار کردن یه موتور تک فاز با توان نه چندان بالا، باعث نقص عملکرد ماژول شده. شما یه مبدل USB به سریال به پورت USB وصل کنید و پایه های RX و TX اون رو به هم متصل کنید. حالا Hercules رو باز کنید و توی محیط اون تایپ کنید. اگه (با غیر فعال کردن اکوی Local)همون رو دریافت کردید، نتیجه میگیرد که نرم افزارها سالم هستن و مشکل از ماژوله. قلق و تنظیماتی برای این موارد نداره. ولی شما فرم ور این ماژولتون رو آپدیت کنید شاید مشکل حل بشه. نحوۀ آپدیت Firmware ماژول های SIM800 هم توی وبلاگ قرار دادیم. موفق باشید
تشکر مهندس ، منبع تغذیم یک ولتاژ متغیر 10 آمپره آرمایشگاهیه و همونطور که فرمودید تا زمانی که خازن الکترولیت 1000 میکرو به تغذیه ماژول وصل نکرده بودم به شبکه وصل نمیشد ، بله نمیشه گفت نرم افزار هرکولس یا سایر عدوات استانداردی نظیر plc همه مشکل دارند 🙂 ممنونم
خواهش میکنم. زنده باشید. امیدوارم هر چه زودتر این مشکلتون برطرف بشه. سرفراز و سلامت باشید
سلام آقای مهندس وقت عالی بخیر
بنده از طریق برد ARM BLUE PILL با برنامه hercules به کامپیوتر متصل شدم و دیتا ارسال کردم . ارسال دیتا دارم ولی دریافت ندارم.در واقع داخل پنجره فقط رنگ صورتی دیده میشه. تیک local echo رو هم فعال کردم.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام وقت بخیر.
ممکنه که مشکل نرم افزاری و یا سخت افزاری باشه. برای اینکه متوجه این موضوع بشید. ابتدا دو پایۀ TX و RX مبدل سریال رو به هم متصل کنید. باید هرآنچه که ارسال می کنید را دریافت کنید. اگر دریافت نکردید که مشکل از سخت افزار مبدل هست. اما اگر دریافت کردید حالا باید به سراغ سخت افزار میکروکنترلر بروید و ببینید که اتصال مبدل به میکروکنترلر صحیح انجام شده یا خیر. اگر صحیح انجام شده بود و باز هم مشکل وجود داشت، باید به سراغ تنظیمات بروید. تنظیمات انجام شده برای پورت سریال میکروکنترلر با تنظیمات هرکولس باید برابر باشد. مطمئن شوید که اشتباه نمی کنید که مثلا باودریت میکروکنترلر 9600 است. با انجام این کارها باید مشکل حل شود. ممکن است نکته ای در انجام این مراحل وجود داشته باشد که شما به آن توجه نمی کنید.
ممنون از مطلب بسیار مفیدتون
خواهش میکنم. ممنون از نظر لطفتون.