رزومۀ یوبرد در زمینۀ کاری خود یعنی الکترونیک و گرایش سیستم های دیجیتال و در بخش های آموزش و پروژه در این صفحه ارائه می شود. توجه داشته باشید که درحال حاضر این رزومه صرفا رزومۀ رضا اسدی مدیرعامل یوبرد است.
انکوباتور شرکت حامی ایده صنعت غرب
این پروژه، شرکت حامی ایده صنعت غرب را دانش بنیان کرد. میکروکنترلر این دستگاه انکوباتور، LPC1788 است و مجهز به سنسورهای اکسیژن O2A2، فشار Trafag، دود CO2، دما و رطوبت SHT75، نمایشگر 7 اینچی با پلتفرم EMWIN و ماژول SIM800C است. این دستگاه قابلیت کنترل به روش های مختلف را دارد.قابل ذکر است که بنده امروزه در نمایشگرهای گرافیکی از پلتفرم موتور گرافیکی TouchGFX استفاده می کنم. به این پلتفرم تسلط کافی داشته و آموزش این پلتفرم علاوه بر ارائه بصورت فیلم آموزشی، به شرکت هایی مثل شرکت بهرام الکترونیک گستر ارائه شده است.
تصویر 1 – پروژه انکوباتور شرکت حامی ایده صنعت غرب
فعالیت در صنعت خودرو
فعالیت در سیستم امنیت خودروی برقی و هوشمند ایران خودرو، از تابستان 1398 تا زمستان 1399. که شامل مهندسی معکوس خودروی تسلا S در عمل و برخی خودروهای داخلی و خارجی دیگر در تئوری و عمل، طراحی اولیه سیستم امنیت خودروی الران (خودروی برقی آینده) و K132 برقی، طراحی سخت افزار و کدنویسی سیستم ایموبیلایزر برای خودروی K132 برقی می شود.
تصویر 2 – فعالیت در صنعت خودرو
مهاجرت کنترلرهای آریان آسانسور از LPC1768 به STM32 در سیستم عامل RTEMS و توسعۀ آن
نرم افزار بردهای کنترلر آسانسور شرکت آریان آسانسور بیش از 3 دهه در حال توسعه است. این نرم افزار یک نرم افزار بسیار گسترده برای 11 محصول کنترلر مختلف با 3 آیسی میکروکنترلر مختلف و بر پایۀ سیستم عامل RTEMS است. این نرم افزار شامل صدها هزار خط کد در ده ها کتابخانۀ مختلف است. همچنین سیستم عامل RTEMS صرفاً برای میکروکنترلرها نیست. سورس آندر حدود 10GB حجم دارد و از زبان های برنامه نویسی متعددی در ساخت آن استفاده شده است. از نظر گستردگی با سیستم عامل هایی مثل FREERTOS قابل مقایسه نیست. این سیستم عامل، میکروکنترلر مورد نظر ما را پشتیبانی نمی کرد و پورت کردن آن روی این میکروکنترلر چالش مهمی بود که انجام شد. همچنین از سال 1393، نرم افزار بردهای اصلی کنترلر آسانسور این شرکت توسط بنده توسعه داده می شود.
تصویر 3 – برخی پروژه های انجام شده برای آریان آسانسور
محصول IOT
محصول IOT با نام IOTC که وظیفۀ آن اتصال دیگر محصولات این شرکت به اینترنت است. این محصول یک برد 4 لایه است که از یک طرف با پروتکل ارتباطی CAN و RS485 به بردهای اصلی آسانسور و از طرف دیگر با درگاهETHERNET به شبکه متصل می شود. همچنین برخی اطلاعات ثابت را از روی حافظه های FLASH و SD-CARD قرائت و ارسال می کند. این محصول در حدود 2000 پارامتر مختلف را برای صفحات مختلف تحت وب، ارسال و دریافت می کند. این محصول مهمترین محصول در تمدید دانش بنیانی این شرکت در سال 1400 بود.
تصویر 4 – پروژه IOTC آریان آسانسور
پروژه کنترل بار دیجیتال پیشرفته آریان آسانسور
این پروژۀ تولیدی یک سیستم هوشمند حفاظت از موتور است. که باتوجه به حدودا 20 پارامتری که برای آن تنظیم می شود، حفاظت را انجام می دهد.
برخی از ویژگی های این محصول الکترونیکی:
- رفتار متفاوت قابل تنظیم در لحظه استارت نسبت به دیگر زمان ها.
- کالیبراسیون خطای هر برد (افست اپ امپ و …) بصورت دیجیتال و اتوماتیک برای هر برد.
- دقت بسیار بالا و قابل مقایسه با سیستم های پیشرفتۀ اندازه گیری جریان.
- رعایت اصول بسیار طراحی برای تولید.
تصویر 5 – پروژه کنترل بار دیجیتال پیشرفته آریان
ارتباط با درایوهای صنعتی
ارتباط MODBUS با درایوها صنعتی ZIEHL-ABEGG، HPMONT، HP+ و SBT در:
- فرمان های کنترلی
- خواندن و نمایش پارامترهای مانیتورینگ
- نوشتن و خواندن منوهای مختلف
تصویر 6 – نمونه از از تابلوفرمان متصل به درایو از طریق ارتباط MODBUS
سیستم HVAC خودروی ریرا
سیستم HVAC در خودروی ریرا وظیفه تنظیم اتوماتیک دما بصورت مجزا برای راننده و سرنشین کناری و صندلی گرم کن را برعهده دارد. این سیستم به شبکه CAN خودرو متصل شده و عملکردهایی روی این شبکه دارد.
این پروژه شامل طراحی سخت افزار و نرم افزار برد الکترونیکی HVAC با قرارداد مابین یوبرد به عنوان مجری و شرکت ITD زیرمجموعه شرکت سندن ایرانیان تامین کننده سیستم تهویه مطبوع شرکت ایران خودرو به عنوان کارفرما بود. این پروژه در سال ۱۴۰۲ انجام شد.
خودروی ریرا محصول جدید ایران خودرو است که تا سال 1403 هنوز وارد خط تولید نشده است.
تصویر 7 – سیستم HVAC خودروی ریرا
نرم افزار بوتلودر اختصاصی
طراحی و توسعۀ یک نرم افزار بوتلودر اختصاصی با قابلیت رمزگشایی فایل رمزنگاری شده و جایگذاری آن در حافظۀ اپلیکیشن میکروکنترلر. برای میکروکنترلرهای LPC1768 و STM32 که نرم افزار را از دانگل بلوتوث یا وای فای متصل درگاه های CAN و RS485 و SPI دریافت، رمزگشایی و صحت سنجی کرده و آن در حافظۀ میکروکنترلر برنامه ریزی می کند.
سخت افزار محصول هوشمندسازی خودرو
این سخت افزار با استفاده از ماژول SIM808 و ESP32 و در یک برد 4 لایه طراحی شده است. در این محصول ارتباط WIFI، GPS و GSM هم زمان استفاده می شود. از باطری خودرو به عنوان تغذیه اصلی و باطری لیتیومی تعبیه شده در محصول به عنوان باتری بک آپ (با قابلیت شارژ آن) استفاده شده است. از مدارات افزایش ورودی/خروجی استفاده شده است. این سخت افزار پس از تست های متعدد، در ورژن سوم خود آمادۀ تولید است.
تصویر 8– سخت افزار محصول هوشمندسازی خودرو
پروژه های دیگر
برخی از پروژه های فوق، موقت و ناموفق بوده اند و برخی پروژه های تولیدی و روتین هستند.
تصویر 9 – دیگر پروژه های یوبرد
بردهای آموزشی یوبرد
بردهای آموزشی ساخته شده هریک با اهدافی بودند و در ساخت آنها ایده پردازی ها و زمان بسیاری صرف شده است. از جمله این محصولات می توان به طراحی برد توسعه با 10 ورژن که به نوعی محصولی کوچک و داستانی بسیار بزرگتر ابعاد آن است و همچنین طراحی و ساخت محصولی جامع برای آزمایشگاه های میکروکنترلر در دنیا اشاره کرد. این محصولات هم اکنون در وبسایت یوبرد ارائه شده اند.
تصویر 10 – تاریخچۀ بردهای آموزشی یوبرد
تاریخچۀ آموزش یوبرد
فعالیت آموزشی در سال 1393 با ارائۀ دوره های آموزشی در دانشکدۀ صنعت هواپیمایی کشوری آغاز شد. پس از آن، در آموزشگاه شخصی ادامه یافت که خروجی آن صدها دانش پذیر و صدور مدرک از جانب دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری بود. پس از آن آموزش های خصوصی و دوره های آموزشی برای افراد و شرکت های صنعتی بزرگ و کوچک در ایران و خارج از کشور انجام شده است. همچنین در حال حاضر بیش از 150 ساعت فیلم آموزشی با بالاترین کیفیت در زمینه های میکروکنترلر، برنامه نویس و برد مدار چاپی، در وبسایت یوبرد وجود دارد.
آموزش برنامه نویسی و استانداردهای MISRA C و MISRA C ++
آموزش برد مدار چاپی و استاندارهای EMC, ESD, DFM, IPC-A-610, IPC2221
آموزش تجهیزات جانبی مثل ماژول SIM800
تصویر 11 – تاریخچۀ آموزش های یوبرد
پلتفرم نرم افزار یوبرد
پلتفرم نرم افزار که در وبسایت یوبرد تجاری سازی شده است، یک ساختار نرمافزاری برای تولید نرمافزار سیستمهای مبتنی بر میکروکنترلر است. این ساختار متشکل از کدهایی به زبانهایC وC++ و مبتنی بر استانداردهای MICRA C و MICRA C++ برای راهاندازی و استفادۀ صحیح واحدهای داخلی میکروکنترلرها و تجهیزات جانبی است. پلتفرم یوبرد از چهار لایۀ Basic، Application،OS وSystem Service تشکیل شده و امکان پیادهسازی همۀ پروژههای مبتنی بر میکروکنترلر در آن وجود دارد. در پلتفرم نرم افزار یوبرد، توسعه دهنده صرفا برنامۀ مورد نظر خود را در لایۀ Application مینویسد و نیازی به نوشتن برنامه برای راهاندازی واحدهای داخلی یا راهاندازی تجهیزات جانبی یا OS ندارد. پلتفرم نرم افزار یوبرد، زمان توسعۀ پروژه های مبتنی بر میکروکنترلر را به طور متوسط، 60 درصد کاهش می دهد.