معرفی بلوتوث، پروفایل های بلوتوث و نسخه های بلوتوث

توسط | 22 اسفند, 1398 | ماژول های الکترونیکی, وبلاگ | 10 دیدگاه ها

بلوتوث-bluetooth

آموزش ماژول های SIM800 یوبرد

تلفن همراه صنعت

آموزش های رایگان سری SIM800

فیلم های آموزش ماژول های SIM800

آموزش خصوصی SIM800

اخبار جدید یوبرد در اینستاگرام

بلوتوث (Bluetooth) به معنای «دندان آبی» یا «آبی دندان» برگرفته از نام یکی از پادشاهان دانمارک و نروژ در قرن دهم میلادی به نام هارالد جورمسون (Harald Gormsson) است. بر پایۀ روایت های تاریخی، این پادشاه به دلیل علاقه زیادی که به خوردن تمشک آبی داشت، دندان هایش همیشه به رنگ آبی بود و به هارالد دندان آبی (هارالد بلوتوث یا هارالد بلوتاند) معروف بود. با الهام از کار هارالد بلوتوث که دو کشور دانمارک و نروژ را با هم متحد کرد، نام بلوتوث از نام او الهام گرفته شده است. چرا که بلوتوث یک فناوری برای پیوند دادن و ارتباط بین سیستم ها است. لوگوی بلوتوث نیز با الهام از حروف رمزی اسکاندیناوی که در آن قرن ها رایج بود، تر کیبی از حروف اول نام هارالد بلوتوث است. پیش از معرفی Bluetooth لازم دانستیم مختصری دربارۀ تاریخچه بلوتوث و نام گذاری آن صحبت کنیم. در ادامه به مباحث فنی بلوتوث، ورژن های بلوتوث و پروفایل های بلوتوث می پردازیم.

1-لوگوی-بلوتوث-min

تصویر 1 – لوگوی بلوتوث

بلوتوث چیست؟

بلوتوث یک پروتکل ارتباطی و یک استاندارد است که با استفاده از امواج رادیویی به تبادل اطلاعات بین فرستنده و گیرنده می پردازد. در صورت نیاز به مجهز کردن سیستم به یکی از سامانه های ارتباطات رادیویی، پیش نیازهایی دربارۀ این سامانه ها به منظور تصمیم صحیح در انتخاب شبکه مورد نظر از بین شبکه های مختلف لازم است. یکی از این شبکه ها بلوتوث است. اگر بدون اطلاعات اولیه کار با ماژول های بلوتوث را شروع کرده باشید، مطمئناً در حین انجام پروژه به اطلاعاتی نیاز پیدا خواهید کرد. لذا توصیه می شود که قبل از شروع به کار، این نوشته را مطالعه فرمایید.

تکنولوژی بلوتوث یک استاندارد بی سیم برای تبادل اطلاعات در فواصل کوتاه (شبکه PAN یا Personal Area Networks) بوده که از موس و کیبوردهای بی سیم بلوتوثی تا جابجا کردن فایل مورد استفاده قرار می گیرد. بلوتوث با استفاده از امواج رادیویی با طول موج کوتاه در باند فرکانسی ISM (مخفف Industrial, Scientific and Medical ) در رنج فرکانسی 2400 تا 2480 مگاهرتز (باند UHF)، فعالیت می کند. از تکنولوژی بلوتوث می توان در دستگاه های ثابت و تلفن های همراه استفاده کرد. دربارۀ باند فرکانسی ISM در ادامه توضیح داده شده است.

پس از سالها تحقیق، بلوتوث در سال 1994 در شرکت اریکسون اختراع شد. در سال 1998 گروهی تحت عنوان SIG (مخفف Special Interest Group)، متشکل از شرکت های Intel و IBM و Toshiba و Nokia و Ericson به منظور تعیین و تنظیم استانداردهای مرتبط با بلوتوث تشکیل شد. در سال 2002 و سپس 2005 یک استاندارد برای بلوتوث توسط IEEE با شمارۀ IEEE 802.15.1 درنظر گرفته شده است. هدف از ساخت بلوتوث یک پروتکل بی سیم با مصرف انرژی و هزینۀ کم بوده است.

 

چرا بلوتوث؟ مزیت بلوتوث نسبت به WIFI، کلاس های کاری بلوتوث

برای بسیاری از افراد این سوال مطرح می شود که با وجود پروتکل WIFI و سرعت و پوشش بیشتر، چرا کماکان از بلوتوث و پروتکل های مشابه دیگر همچون Xbee و … استفاده می شود؟ مهم ترین مزیت بلوتوث، مصرف کم انرژی آن است. این امر باعث شده در بسیاری از کاربردها که هدف ساخت دستگاهی با مصرف توان کمتر از WIFI است، از بلوتوث استفاده شود. بلوتوث پنج کلاس کاری دارد که در این کلاس های کاری مصرف توان و محدودۀ پوشش متفاوت است.

  • کلاس 4: حداکثر توان مصرفی 5mw و محدودۀ پوشش حدود 0.5 متر؛
  • کلاس 3: حداکثر توان مصرفی 1mw و محدودۀ پوشش حدود 1 متر؛
  • کلاس ۲:حداکثر توان مصرفی 5mw و محدودۀ پوشش حدود 10 متر؛
  • کلاس 1.5: حداکثر توان مصرفی 10mw و محدودۀ پوشش حدود 20 متر؛
  • کلاس ۱: حداکثر توان مصرفی 100mw و محدودۀ پوشش حدود 100 متر.

 

باند فرکانسی ISM، باند بدون نیاز به مجوز

در مناطق مختلف دنیا، در مقابل برخی بازه های فرکانسی که فعالیت آنها نیازمند اخذ مجوز و پرداخت هزینه می باشد، برخی باندهای فرکانسی بدون نیاز به مجوز با هدف استفاده در کاربردهای صنعتی، علمی و پزشکی ارائه می شود. در هر کشور، باندهای فرکانسی مختلف برای امور خاصی در نظر گرفته شده اند. برخی از این باندهای فرکانسی برای استفاده های عمومی همچون رادیو و تلویزیون، برخی برای ارتباط بین هواپیماها و کشتی ها و …، برخی برای استفاده در شبکه های تلفن همراه و … اختصاص داده شده اند. برای استفاده از این باندهای فرکانسی نیاز به دریافت مجوز از سازمان های دولتی نظارت بر ارتباطات رادیویی در هر کشور است. در ایران، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مسئولیت قانون گذاری و نظارت بر این زمینه را بر عهده دارد. این سازمان برای فرکانس های تخصیص یافته به ارگان ها و نهاد ها و … یک جدول تخصیص فرکانس دارد که این جدول به صورت یک فایل PDF در پیوست نوشتۀ «معرفی نسل های شبکه تلفن همراه از 1G تا 5G» موجود است.

از طرفی در هر کشور باندهای فرکانسی وجود دارد که می توان جهت کاربردهای صنعتی، علمی و پزشکی  به صورت رایگان و بدون مجوز از سازمان های مربوط، از آن ها استفاده کرد. یکی از این باند های فرکانسی، باند ISM (مخفف Industrial, Scientific and Medical) است.

البته استفاده از باند فرکانسی ISM همچون باندهای نیامند مجوز، محدودیت هایی از جمله میزان توان ارسالی و پهنای باند مورد استفاده و … دارد. این محدودیت ها در استانداردهای ملی و یا بین المللی بیان شده است. باندهای فرکانسی ISM در ایران، 12 باند فرکانسی مختلف  به صورت زیر هستند.

واحد فرکانس مرکزی محدودۀ فرکانسی
kHz 6780 6765     ~     6795
kHz 13560 13553     ~     13567
kHz 27120 26957     ~     27283
MHz 40.68 40.66     ~     40.70
MHz 433.92 433.05     ~     434.79
MHz 915 902     ~     928
MHz 2450 2400     ~     2500
MHz 5800 5725     ~     5875
GHz 24.125 24.00     ~     24.25
GHz 61.25 61.0     ~     61.5
GHz 122.5 122     ~     123
GHz 245 244     ~     246

جدول 6 – باندهای فرکانسی ISM در ایران

در میان باندهای فرکانسی فوق، باندهای فرکانسی هایلایت شده پرکاربردترین ها در ارتباطات داده در کشور است. همانطور که ذکر شد، در کشورهای مختلف این باندهای فرکانسی متفاوتند. به طور مثال فرکانسی 868 مگاهرتز که در لیست فوق مشاهده نمی شود، در برخی کشورها در زمرۀ باندهای فرکانسی ISM بوده که در لیست فوق مشاهده نمی شود. ارتباطات در باندهای فرکانسی ISM، می تواند توسط سایر کاربردهای این باندهای فرکانسی مورد تداخل واقع شود. اگر دو شبکه در باند ISM در یک محدوده فرکانسی در حال فعالیت باشند، می بایست که فرکانس مجزایی را به منظور عدم تداخل داشته باشند.

 

پروفایل های بلوتوث

از بلوتوث به مقاصد مختلفی می توان استفاده کرد و به منظور این که در هریک از این موارد استفاده، انتقال داده در بهینه ترین حالت ممکن باشد، از روش های مختلفی به منظور انتقال در پروتکل بلوتوث استفاده شده است. به هریک از آنها یک پروفایل بلوتوث می گویند. به طور مثال، در هنگام اتصال ریموت کنترل از پروفایل به نام AVRCP و در هنگام اتصال هدست بلوتوثی از پروفایل HFP استفاده می شود. به نوعی می توان پروفایل در بلوتوث را به کلاس کاری در پروتکل هایی مثل USB یا Ethernet تشبیه کرد. در ادامه توجه شما را به لیستی از پروفایل های بلوتوث با مختصر توضیح جلب می کنیم.

توضیحات پروفایل بلوتوث توضیحات پروفایل بلوتوث
Human Interface Device Profile HID Advanced Audio Distribution Profile A2DP
Headset Profile HSP Attribute Profile ATT
Intercom Profile ICP Audio/Video Remote Control Profile AVRCP
LAN Access Profile LAP Basic Imaging Profile BIP
Mesh Profile MESH Basic Printing Profile BPP
Message Access Profile MAP Common ISDN Access Profile CIP
OBject EXchange OBEX Cordless Telephony Profile CTP
Object Push Profile OPP Device ID Profile DIP
Personal Area Networking Profile PAN Dial-up Networking Profile DUN
Phone Book Access Profile PBAP, PBA Fax Profile FAX
Proximity Profile PXP File Transfer Profile FTP
Serial Port Profile SPP Generic Audio/Video Distribution Profile GAVDP
Service Discovery Application Profile SDAP Generic Access Profile GAP
SIM Access Profile SAP, SIM, rSAP Generic Attribute Profile GATT
Synchronization Profile SYNCH Generic Object Exchange Profile GOEP
Synchronisation Mark-up Language Profile SyncML Hard Copy Cable Replacement Profile HCRP
Video Distribution Profile VDP Health Device Profile HDP
Wireless Application Protocol Bearer WAPB Hands-Free Profile HFP

جدول 2 – پروفایل های بلوتوث

در کاربردهایی که از ماژول های بلوتوث از جمله ماژول HC05 یا ماژول های شرکت SIMCOM همچون SIM800 که دارای قابلیت بلوتوث هستند، استفاده می شود، باید در هنگام ارتباط، پروفایل مشخص شود. هر پروفایل در ماژول ها یک شماره دارد و با استفاده از AT Commandها قابل دسترسی می باشد. به طور مثال برای انتقال فایل بین دو دستگاه بلوتوث همچون SIM800 و یک دستگاه موبایل، می بایست که از پروفایل FTP استفاده کرد و یا برای کنترل بر روی اعمال صوتی همچون پخش آهنگ از طریق دستگاه بلوتوث متصل، باید از پروفایل AVRCP استفاده شود. ماژول های SIM800 که ساخت شرکت SIMCOM است، در نوشتۀ «معرفی ویژگی های ماژول های SIM800 شرکت SIMCOM» معرفی شده اند. همچنین در دورۀ «آموزش ماژول های SIM800» به آموزش ماژول های سری SIM800 پرداخته شده است.

 

نسخه های بلوتوث، بلوتوث نسخه 1 تا بلوتوث نسخه 5

با پیشرفت بلوتوث، ویژگی هایی از جمله سرعت، مصرف انرژی و از همه مهم تر امنیت ارتقا یافته است. از طرفی یک ویژگی مهم بلوتوث، سازگاری ورژن های جدید با ورژن های قبلی است. در ادامه نگاهی گذرا به نسخه های مختلف بلوتوث خواهیم داشت.

بلوتوث نسخه 1.0 و 1.0B و 1.1

در این نسخه های بلوتوث، ساده ترین ارتباط بی سیم با کانال های رمز نگاری نشده برقرار بوده است. همچنین قابلیت نمایش سیگنال دریافتی، RSSI (مخفف Received Signal Strength Indicator) در این نسخه ها موجود بوده است. همچنین بسیاری از خطاهای ورژن 1.0B در ورژن 1.1 تصحیح شدند.

بلوتوث نسخه 1.2

در این نسخه قابلیت های زیر افزوده شده است:

  • افزایش سرعت اکتشاف و برقراری ارتباط بین وسایل مجهز به بلوتوث؛
  • استفاده از باندهای فرکانسی مختلف به منظور مقابله با تداخل سیگنال ها؛
  • افزایش سرعت ارتباط تا 721 کیلو بیت بر ثانیه؛
  • بهبود استریم صدا با استفاده از روش ارسال مجدد بسته های داده ای که درست منتقل نشده اند.

بلوتوث نسخه 2.0 و قابلیت EDR

این نسخه از بلوتوث که در سال 2004 معرفی شد، نسبت به نسخۀ پیشین تفاوت چندانی نداشته است. پس از آن قابلیت مهم EDR یا Enhanced Data Rate به معنی سرعت انتقال دادۀ بهینه شده، به این نسخه افزوده شده که باعث افزایش سرعت نامی تا 3 مگابیت بر ثانیه و سرعت واقعی 2.1 مگابیت بر ثانیه شده است. EDR جزء مشخصه های اصلی بلوتوث 2.0 نیست و یک قابلیت افزوده به حساب می آید. لذا ممکن است که برخی از تجهیزات مجهز به بلوتوث 2.0، از EDR پشتیبانی نکنند. EDR از ترکیب دو روش مدولاسیون SFSK و PSK استفاده می کند. EDR توان مصرفی را نیز نسبت به گذشته کمتر کرده است.

بلوتوث نسخه 2.1 و قابلیت EIR

این نسخه که در سال 2007 معرفی شد، با استفاده از پروتکل EIR (مخففExtended Inquiry Response) باعث جفت شدن دستگاه های بلوتوث با امنیت بیشتری شد. در این روش قبل از برقراری ارتباط با بررسی موارد امنیتی بیشتر و فیلتر کردن کامل تر، امنیت ارتباط افزایش یافته است.

بلوتوث نسخه 3.0 و قابلیت HS

این نسخه که در سال 2009 معرفی شده است با استفاده از پروتکل HS یا High Speed، سرعت بلوتوث تا 24 مگابیت بر ثانیه افزایش یافته است. HS نیز همانند EDR یک قابلیت افزوده است و ممکن است برخی دستگاه های ورژن 3.0 از این قابلیت پشتیبانی نکنند. اکثر ماژول های بلوتوث همچون ماژول های شرکت SIMCom که مجهز به بلوتوث هستند، از این نسخۀ بلوتوث استفاده می کنند.

بلوتوث نسخه 4.0، قابلیت BLE یا LE و بلوتوث هوشمند

در این نسخه از بلوتوث که در سال 2010 ارائه شده است، یک قابلیت مهم به نام BLE (مخفف Bluetooth Low Energy) به بلوتوث اضافه شده است که باعث کاهش چشمگیر توان مصرفی در بلوتوث بیش از پیش شده است. قابلیت BLE یا LE با استفاده از روش هایی از جمله مصرف کمِ توان در زمان هایی که تبادل داده انجام نمی شود،  به صورت هوشمند، باعث کاهش مصرف توان می شود. با توجه به این موضوع به ورژن هایی از بلوتوث که از قابلیت BLE استفاده می کنند، Bluetooth Smart Ready و یا بلوتوث هوشمند گفته می شود. در ورژن 4.0 علاوه بر قابلیت LE، امنیت بلوتوث نیز افزایش پیدا کرده است. حداکثر سرعت انتقال داده در این نسخه 24 مگابیت بر ثانیه است.

بلوتوث نسخه 4.1 و 4.2 و IPV6

در این نسخه های بلوتوث که به ترتیب در سال های 2013 و 2014 ارائه شده اند، بروز رسانی های نرم افزاری و سخت افزاری بر روی آن انجام شده است. هدف از این بروز رسانی ها همانند گذشته، افزایش امنیت بوده است. یک تغییر مهم در نسخه 4.2 پشتیبانی از آدرس دهی IPV6 که از 128 بیت آدرس استفاده می کند به جای استفاده از IPV4 که از 32 بیت آدرس استفاده می کند، است. حداکثر سرعت انتقال داده در این نسخه ها نیز 24 مگابیت بر ثانیه است.

بلوتوث نسخه 5.0، مناسب برای IoT

بلوتوث نسخه 5 در 6 دسامبر 2016 منتشر شد. ویژگی های این نسخه آن را برای کاربردهای اینترنت اشیا (IoT) مناسب کرده است. سرعت انتقال داده در نسخۀ 5 برابر با 48 مگا بیت بر ثانیه است. با ویژگی هایی برای قابلیت BLE، این نسخه می تواند تا 2 مگا بیت بر ثانیه به صورت پشت سر هم تبادل داده کند. برد بلوتوث ورژن 5 نسبت به بلوتوث ورژن 4.2 چهار برابر شده و حداکثر مقدار آن 200 متر است. یکی از قابلیت های این نسخه Dual Audio است. با استفاده از این ویژگی می توان دو دستگاه صوتی را به دستگاه دارای بلوتوث 5 متصل کرد. طوری که می توان برای هر یک از دستگاه های صوتی، داده های جداگانه فرستاد.

بلوتوث نسخه 5.1

بلوتوث نسخه 5.1 در 21 ژانویۀ 2019 ارائه شد. موارد اصلی که در این نسخه پیشرفت کرده اند عبارتند از: زاویۀ ورود (AoA) و زاویۀ عزیمت (AoD) که برای مکان یابی و و ردیابی دستگاه ها استفاده می شود، فهرست کانال های تبلیغاتی و ذخیره سازی GATT. از دیگر مواردی که در این نسخه پیشرفت داشته اند می توان به پشتیبانی از HCI برای کلیدهای دیباگ در اتصالات امن LE، مکانیزم به روز رسانی دقیق ساعت خواب، دسته بندی کانال Host برای تبلیغات ثانویه و … اشاره کرد.

بلوتوث نسخه 5.2

این نسخه در 6 ژانویۀ 2020 منتشر شد. در این نسخه ویژگی LE Audio اضافه شده است. LE Audio با BLE و با مصرف توان کم اجرا می شود و قابلیت استفاده در سمعک ها را امکان پذیر می کند. همچنین در این نسخه امکان اتصال مجموعه ای از دستگاه های صوتی به یک یا چند منبع صوتی وجود دارد. نسخه 5.2 از یک CODEC جدید به نام LC3 بهره می برد. در این نسخه از پروتکل ATT بهبود یافته با نام EATT (یا Enhanced ATT) استفاده شده است. همچنین ویژگی های جدید کنترل توان LE و کانال های LE Isochronous در این نسخه وجود دارند.

 

کاربرد بلوتوث در خودرو

در برخی قسمت های خودروهای امروزی از جمله نمایشگرهای خودرو و ریموت کنترل از بلوتوث استفاده می شود. به طور مثال در ریموت کنترل خودروهای امروزی از قابلیتی به عنوان PEPS استفاده می شود که برای تشخیص محل ریموت کنترل در شعاع تحت پوشش آنتن های آن در خودرو است. به زبان ساده یکی از عملکردهای این قابلیت به این صورت عمل می کند که با نزدیک شدن راننده به شعاع تحت پوشش خودرو، درب ها را Unlock کرده و در صورتی که از خودرو دور شود آنها را Lock می کند. تا به حال از باندهای UHF و LF برای ارسال و دریافت دیتا استفاده می شد. آنچه باعث میشد که از بلوتوث برای این قابلیت استفاده نشود، عدم تشخیص موقعیت ریموت کنترل نسبت به آنتن ها بود. اما با ورود قابلیت AOA و AOD در نسخۀ 5.1 بلوتوث، قابلیت تشخیص موقعیت کلید نسبت به خودرو نیز حاصل شده است. آی سی هایی با این قابلیت برای اولین بار توسط شرکت TI ساخته شده است. به عنوان نمونه از این آی سی می توان CC2640R2F-Q1  موجود در برد توسعۀ TIDA-01632 شرکت TI را نام برد.

برد-tida-01632-peps-rke

تصویر 2 – برد توسعۀ TIDA-01632 برای کاربردهای PEPS و RKE در خودرو

از بررسی بلوتوث، پروفایل ها و نسخه های بلوتوث نتیجه می گیریم:

  1. بلوتوث (Bluetooth) به معنای «دندان آبی» یا «آبی دندان» برگرفته از نام یکی از پادشاهان دانمارک و نروژ در قرن دهم میلادی به نام هارالد جورمسون (Harald Gormsson) است.
  2. بلوتوث یک پروتکل ارتباطی و یک استاندارد است که با استفاده از امواج رادیویی به تبادل اطلاعات بین فرستنده و گیرنده می پردازد.
  3. تکنولوژی بلوتوث یک استاندارد بی سیم برای تبادل اطلاعات در فواصل کوتاه (شبکه PANیا Personal Area Networks) بوده که از موس و کیبوردهای بی سیم بلوتوثی تا جابجا کردن فایل مورد استفاده قرار می گیرد.
  4. رنج فرکانسی بلوتوث 2400 تا 2480 مگاهرتز است.
  5. بلوتوث در سال 1994 در شرکت اریکسون اختراع شد. در سال 1998 گروهی تحت عنوان SIG (مخفف Special Interest Group)، متشکل از شرکت های Intel و IBM و Toshiba و Nokia و Ericson به منظور تعیین و تنظیم استانداردهای مرتبط با بلوتوث تشکیل شد.
  6. مهم ترین مزیت بلوتوث، مصرف کم انرژی آن است. این امر باعث شده در بسیاری از کاربردها که هدف ساخت دستگاهی با مصرف توان کمتر از WIFI است، از بلوتوث استفاده شود.
  7. بلوتوث سه کلاس کاری دارد که در این کلاس های کاری مصرف توان و محدودۀ پوشش متفاوت است.
  8. در هر کشور باندهای فرکانسی وجود دارد که می توان جهت کاربردهای صنعتی، علمی و پزشکی به صورت رایگان و بدون مجوز از سازمان های مربوط، از آن ها استفاده کرد. یکی از این باند های فرکانسی، باند ISM (مخفف Industrial, Scientific and Medical) است.
  9. از بلوتوث به مقاصد مختلفی می توان استفاده کرد و به منظور این که در هریک از این موارد استفاده، انتقال داده در بهینه ترین حالت ممکن باشد، از روش های مختلفی به منظور انتقال در پروتکل بلوتوث استفاده شده است. به هریک از آنها یک پروفایل بلوتوث می گویند.
  10. در کاربردهایی که از ماژول های بلوتوث از جمله ماژول HC05یا ماژول های شرکت SIMCOM همچون SIM800 که دارای قابلیت بلوتوث هستند، استفاده می شود، باید در هنگام ارتباط، پروفایل مشخص شود.
  11. با پیشرفت بلوتوث، ویژگی هایی از جمله سرعت، مصرف انرژی و از همه مهم تر امنیت ارتقا یافته است. از طرفی یک ویژگی مهم بلوتوث، سازگاری ورژن های جدید با ورژن های قبلی است.
  12. بلوتوث امروزه در خودروهای جدید نیز استفاده می شود. از جمله کاربردهای بلوتوث در در خودرو نمایشگرها و ریموت کنترل است. برای مثال در خودروهای امروزی از قابلیتی به نام PEPS برای تشخیص محل ریموت کنترل نسبت به خودرو در شعاع تحت پوشش آنتن هاست.
  13. با استفاده از قابلیت AOA و AOD در نسخۀ 1، تشخیص موقعیت کلید نسبت به خودرو نیز امکان پذیر شده است.

 

رضا اسدی

رضا اسدی

مدیر یوبرد، خالق و توسعه دهندۀ پلتفرم یوبرد، مجری پروژه های الکترونیکی، فعال در صنعت آسانسور، سابقه فعالیت در صنعت خودرو و همکاری در صنعت پزشکی و صنایع دیگر، آموزگار آموزش های یوبرد

سفارش پروژه میکروکنترلر یوبرد

زیرساخت مطمئن صنعت

جدیدترین تاپیک های ماژول های الکترونیکی

راه-اندازی-ماژول-sim800

راه اندازی ماژول SIM800، تماس تلفنی و پیامک

راه اندازی ماژول SIM800، AT کامند چیست، سخت افزارها و نرم افزارهای مورد نیاز برای راه انداختن SIM800، تغذِیۀ ماژول SIM800، ارتباط سریال ماژول SIM800، ارسال AT کامند به SIM800، سینتکس های AT کامند در SIM800، تنظیمات اولیۀ SIM800، تماس تلفنی و ارسال و دریافت SMS با SIM800

آپدیت-فریمور-ماژول-sim800

آپدیت Firmware ماژول SIM800

نحوه آپدیت Firmware ماژول SIM800، آپدیت Firmware بلوتوث ماژول SIM808 و SIM800، نکات قبل از شروع آپدیت ماژول های SIM800، آپدیت ماژول های SIM800 با نرم افزار SIM800 Series download Tools Customer، مراحل به روز رسانی و تغییر نرم افزار SIM800، آپدیت Firmware ماژول SIM800C

سامانه-gnss-gps

سامانه GNSS و GPS، سامانه های موقعیت یاب جهانی و محلی

معرفی سامانه GNSS، سامانه موقعیت یاب محلی بدون ماهواره، ناوبری هذلولوی، سامانه ماهواره ای ناوبری جهانی و محلی، GPS و GLONASS، خطای GPS محیط های مختلف، NMEA چیست؟ فرمت داده خروجی GPS، قالب داده GPS در ماژول SIM808، فرمت های استاندارد طول و عرض جغرافیایی، تنظیمات ماژول های سامانه GNSS

نسل-تلفن-همراه-1g-to-5g

معرفی نسل های شبکه تلفن همراه از 1G تا 5G

معرفی نسل های شبکه تلفن همراه، روش دسترسی به کانال FDMA و TDMA و CDMA، نسل اول تلفن همراه، نسل دوم تلفن همراه، نسل 2.5G و 2.75G، نسل سوم تلفن همراه، یک توضیح کوتاه دربارۀ 3GPP، نسل 3.5G و 3.75G، نسل چهارم تلفن همراه، نسل 4.5G، نسل پنجم تلفن همراه

10 دیدگاه ها

  1. سلام. فکرنکنم مرجعی توی زمینه میکروکنترلرها توی کشور باشه که مطالب به این کیفیت تولید کنه. خدا خیرتون بده که پیش قدم این کار شدید.

    پاسخ
    • سلام. خیلی ممنون لطف دارید. ان شاء الله با دعای خیر شما.

      پاسخ
  2. سلام. لطفا در مورد ماژول های بلوتوث و راه اندازی اونها با میکروکنترلرهای AVR و یا میکروکنترلرهای ARM آموزش قرار میدید؟ توی نت آموزش براشون هست. ولی آموزش های شما حرفه ای هستن. مرسی

    پاسخ
    • سلام. در آینده حتماً مطالبی دربارۀ راه اندازی ماژول های بلوتوث با میکروکنترلرها قرار میدیم.

      پاسخ
  3. سلام وقت بخیر. آقای اسدی جسارتا کاربرد بلوتوث در خودرو که ذکر فرمودید رو خودتون استفاده کردید؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر. تحقیقاتی روی اون انجام دادم. اما الان که توی ماه های ابتدایی سال 2020 هستیم فقط شرکت TI رو دیدم که از تراشه های بلوتوث اختصاصی برای کاربردهای ریموت کنترل و TPMS استفاده کرده و توی نمایشگاه از اونها رونمایی کرده. اما هیچ شرکت خودروسازی رو ندیدم که توی این محصولات از تراشه های بلوتوث استفاده کرده باشه. شرکت هایی هستن که به عنوان تجهیزات جانبی درست میکنن. مثل دزدگیرها و ماژول های TPMS. اما توسط شرکت خودروساز خیر.

      پاسخ
  4. سلام جناب اسدی. این متن رو خوندم. افرادی مثل من که تازه وارد هستن ممکنه اصطلاحات فنی این متن رو متوجه نشن. ممنون میشم قبل از خود بلوتوث درباره اصطلاحات این فناوری صحبت کنید. سپاسگزارم

    پاسخ
    • سلام. ان شاءالله قرار خواهد گرفت.

      پاسخ
  5. سلام. برای کار با ماژول hc05 هم مطلب بزارید. ممنون

    پاسخ
    • سلام. ان شاءالله در آینده. خواهش میکنم

      پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر آموزش های یوبرد

آموزش لحیم کاری و IPC-A-610 یوبرد

ساخت دنیای الکترونیک

آموزش زبان C و MISRA-C یوبرد

گام نخست دنیای میکروکنترلر

آموزش ARM STM32 یوبرد

شروع بازی ST

آموزش FreeRTOS یوبرد

زمان واقعی در میکروکنترلر و پردازنده های کوچک با FreeRTOS

آموزش طراحی PCB و نویز یوبرد

تجسم دنیای الکترونیک

آموزش آردوینو یوبرد

جادۀ آسفالت میکروکنترلر

آموزش زبان ++C و ++MISRA-C یوبرد

لمس شی گرایی در میکروکنترلرها

آموزش میکروکنترلرهای AVR یوبرد

شاهکار 8 بیتی Atmel

آموزش میکروکنترلرهای LPC یوبرد

یادگار فیلیپس

آموزش های شاخص

دانلود

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید
ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 4 دقیقه است