تاخیر میلی ثانیه ای در میکروکنترلرها

توسط | 18 مرداد, 1402 | میکروآموزش, میکروکنترلر میکرو | 0 دیدگاه

تاخیر میلی ثانیه ای در میکروکنترلرها

آموزش STM32 یوبرد، شروع بازی ST

اخبار جدید یوبرد در اینستاگرام

تاخیر میلی ثانیه ای در میکروکنترلرها به 3 روش قابل انجام است.

  • روش اول – نگه داشتن کل سیستم (Blocking): تأخیری که در حد میلی ثانیه، کل سیستم را متوقف کند، می‌توان گفت که در هیچیک از سیستمهای Real time استفاده نمی‌شود. توجه شود که تأخیرهای ایجاد شده در پلتفرم‌هایی مثل HAL برای STM32، یا در CodeVisionAVR از این نوع است.
  • روش دوم – استفاده از توابع تأخیر OSها: این توابع برای زمانی در حد میلی ثانیه، یک تسک را بلاک می‌کنند. اما مابقی تسک‌ها به فعالیت خود ادامه می‌دهند. این روش نیز بعضی مواقع قابل استفاده است اما در پروژه‌هایی که عملیات زیادی بر روی یک تعداد تسک کم انجام می‌شود، قابل استفاده نیست. زیرا بلاک کردن یک تسک، باعث متوقف شدن یک فعالیت خاص نمی‌شود، بلکه باعث متوقف شدن بخش زیادی از فعالیت‌های سیستم می‌شود. سیستم عامل ها مثل FreeRTOS اینگونه عمل می کنند.
  • روش سوم – توابع اصولی با بهره گیری از تایمر: برای تأخیر در حد میلی ثانیه، بهترین روش، استفاده از تایمر و صرفاً ایجاد تأخیر برای یک قسمت خاص از برنامه است. در این روش صرفاً یک قسمت خاص از برنامه در حد میلی ثانیه متوقف می‌شود و مابقی سیستم به فعالیت خود ادامه می‌دهد. در این روش در میکروکنترلرهایی که تایمر SysTick دارند، از این تایمر و در میکروکنترلرهای دیگر از هریک از تایمرهای میکروکنترلر استفاده می‌شود.

در سیستم های Real-time، استفاده از تأخیرهایی که کل سیستم را متوقف می کنند، مجاز نیست. تأخیرهای میلی ثانیه ای در سیستم های Real-time، تأخیرهایی طولانی به حساب می آیند. تاخیرهای میکروثانیه ای نیز نکاتی دارد که  به این منظور می توانید میکروآموزش  تاخیر میکروثانیه ای در میکروکنترلرها را مطالعه بفرمایید.

همچنین درصورت نیاز به یک کتابخانۀ تاخیر حرفه ای هم برای تاخیر میلی ثانیه ای و هم میکروثانیه ای، به لینک کتابخانه Delay برای میکروکنترلر مراجعه بفرمایید.

رضا اسدی

رضا اسدی

مدیر یوبرد، خالق و توسعه دهندۀ پلتفرم یوبرد، مجری پروژه های الکترونیکی، فعال در صنعت آسانسور، سابقه فعالیت در صنعت خودرو و همکاری در صنعت پزشکی و صنایع دیگر، آموزگار آموزش های یوبرد

جدیدترین های میکروکنترلر در وبلاگ و میکروآموزش

از کدویژن استفاده نکنید.

دیگه استفاده از CodeVision زشته

اگر دانشپذیر یا مدرس در این زمینه هستید، پیشنهاد می کنیم که از این نرم افزار استفاده نکنید. برای کار با میکروکنترلرهای AVR به سراغ نرم افزارهایی مثل Atmel Studio و Visual Studio بروید.

از چه میکروکنترلری استفاده کنیم؟

از چه میکروکنترلری استفاده کنیم؟

اگر نیاز به یک جواب کلیدی دارید، پاسخ آن میکروکنترلر STM32 است. امروزه میکروکنترلرهای STM32 بهترین گزینه برای شما در ایران و آسیا و بسیاری از کشورهای دنیاست.

پروگرام کردن میکروکنترلر از راه دور

لزوم پروگرام کردن میکروکنترلر از راه دور

پروگرام کردن میکروکنترلر از راه دور امروزه در بسیاری از پروژه ها پیاده سازی شده و رفته رفته درحال گسترش است.

تجربۀ کار با میکروکنترلرهای GD32

تجربۀ کار با میکروکنترلرهای GD32

تجربۀ کار با میکروکنترلرهای GD32 ساخت شرکت Giga Device که کپی میکروکنترلرهای STM32 هستند، در این نوشته ارائه شده است.

مشاوره آموزشی و شغلی یوبرد، نقشۀ گنج

0 دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانلود

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید
ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 4 دقیقه است