لزوم پروگرام کردن میکروکنترلر از راه دور

توسط | 31 مرداد, 1402 | میکروآموزش, میکروکنترلر میکرو | 2 دیدگاه ها

پروگرام کردن میکروکنترلر از راه دور

آموزش STM32 یوبرد، شروع بازی ST

اخبار جدید یوبرد در اینستاگرام

پروگرام کردن میکروکنترلر از راه دور امروزه در بسیاری از پروژه ها پیاده سازی شده و رفته رفته درحال گسترش است. امروزه در بسیاری از محصولات و بخصوص محصولات شرکتهای پیشرو، امکان پروگرام کردن میکروکنترلر از راه دور وجود دارد. به این منظور از یک کد بوتلودر برنامه ریزی شده بر روی حافظۀ میکروکنترلر استفاده می شود. به این صورت که این کد بوتلودر در کنار برنامۀ اصلی میکروکنترلر برنامه ریزی شده و در زمانی که میکروکنترلر برنامه ریزی می شود، کد بوتلودر همان کد قبلی است. به عبارتی برنامۀ بوتلودر باید همیشه وجود داشته باشد. وظیفۀ نرم افزار بوتلودر، دریافت برنامۀ اصلی برنامه از یکی از درگاه های ارتباطی میکروکنترلر و انتقال آن بر روی حافظۀ برنامۀ میکروکنترلر است. این فایل می تواند به طرق مختلف از راه دور از طریق یکی از درگاه های ارتباطی میکروکنترلر برای میکروکنترلر ارسال شود. مثلا با استفاده از یک برد واسط که از یک طرف به درگاه CAN میکروکنترلر متصل بوده و از طرف دیگر به اینترنت متصل است (نمونۀ این پروژه، محصول IOTC بوده که توسط ما برای شرکت آریان آسانسور ساخته شده است.). یا اینکه برد اصلی بدون نیاز به برد واسط خودش به اینترنت متصل باشد و یا با استفاده از روش های دیگر از راه دور یک فایل به یکی از درگاه های ارتباطی میکروکنترلر داده شود.

همچنین به منظور حفظ امنیت اطلاعات، نباید فایل هگز منتقل شود. باید فایلی که منتقل می شود، رمزنگاری شده باشد. از طرفی بوتلودی هم که روی میکروکنترلر برنامه ریزی شده و این فایل را دریافت می کند، باید بتواند آن را رمزگشایی کند. همچنین بوتلودرهای موردنیاز شرکتهای پیشرو، باید یک سری امکانات دیگر هم داشته باشد. مثلا در زمان پروگرام کردن میکروکنترلر، روی LCD همان میکروکنترلر، مراحل را نمایش دهد، کاربر را راهنمایی کند یا اینکه روی یک درگاه ارتباطی خاص فایل را دریافت کند و … . در نتیجه امکان استفاده از بوتلودرهای آماده که توسط شرکت سازنده بر روی حافظۀ میکروکنترلر برنامه ریزی می شود، وجود نداشته و باید یک بوتلودر اختصاصی نوشته شود.

مطالب مرتبط در میکروآموزش:

پیچیدگی نرم افزار

برنامه نویسی بهینه

کد مرده در برنامه نویسی

رضا اسدی

رضا اسدی

مدیر یوبرد، خالق و توسعه دهندۀ پلتفرم یوبرد، مجری پروژه های الکترونیکی، فعال در صنعت آسانسور، سابقه فعالیت در صنعت خودرو و همکاری در صنعت پزشکی و صنایع دیگر، آموزگار آموزش های یوبرد

جدیدترین های میکروکنترلر در وبلاگ و میکروآموزش

از کدویژن استفاده نکنید.

دیگه استفاده از CodeVision زشته

اگر دانشپذیر یا مدرس در این زمینه هستید، پیشنهاد می کنیم که از این نرم افزار استفاده نکنید. برای کار با میکروکنترلرهای AVR به سراغ نرم افزارهایی مثل Atmel Studio و Visual Studio بروید.

از چه میکروکنترلری استفاده کنیم؟

از چه میکروکنترلری استفاده کنیم؟

اگر نیاز به یک جواب کلیدی دارید، پاسخ آن میکروکنترلر STM32 است. امروزه میکروکنترلرهای STM32 بهترین گزینه برای شما در ایران و آسیا و بسیاری از کشورهای دنیاست.

تجربۀ کار با میکروکنترلرهای GD32

تجربۀ کار با میکروکنترلرهای GD32

تجربۀ کار با میکروکنترلرهای GD32 ساخت شرکت Giga Device که کپی میکروکنترلرهای STM32 هستند، در این نوشته ارائه شده است.

فیوزبیت EESAVE در AVR

فیوزبیت EESAVE در AVR

فیوزبیت EESAVE در AVR یک فیوزبیت کاربردی در زمان استفاده از EEPROM در برخی از میکروکنترلر AVR است.

مشاوره آموزشی و شغلی یوبرد، نقشۀ گنج

2 دیدگاه ها

  1. با سلام
    خداقوت
    بنده بر روی پروژه ای کار میکنم که اطلاعات دستگاهی، در سرور ذخیره میشه، اکنون برای ورژن بالاتر پروژه نیاز هست که امکان پروگرم کردن و آپدیت برنامه میکرو، از طریق GPRS فراهم بشه.
    در این زمینه نیاز به مشاوره و راهنمایی دارم. ممنون میشم نحوه گرفتن مشاوره را بفرمائید

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر.
      از طریق تیکت درخواست خود را بفرمایید.
      تشکر از همراهی شما.

      پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانلود

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید
ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 4 دقیقه است