آموزش STM32 یوبرد، شروع بازی ST

اخبار جدید یوبرد در اینستاگرام

فیوزبیت EESAVE در AVR یک فیوزبیت کاربردی در زمان استفاده از EEPROM در برخی از میکروکنترلر AVR است. بطور کلی این فیوزبیت دربرخی از میکروکنترلرهای AVR وجود دارد. در برخی از میکروکنترلرهای AVR چون حافظۀ EEPROM در داخل خود میکروکنترلر وجود دارد، یک مسئله ای به میان می آید که در میکروکنترلرهای دیگر بخصوص میکروکنترلرهای امروزی که اکثرا حافظۀ EEPROM را در داخل خود ندارند، بوجود نمی آید. وقتی حافظۀ EEPROM در خارج از میکروکنترلر باشد، در هر زمان بصورت مجزا می توانیم حافظۀ FLASH میکروکنترلر را پاک یا برنامه ریزی کنیم و یا حافظۀ EEPROM را پاک یا برنامه ریزی مجدد کنیم. اما در زمانی که حافظۀ EEPROM هم در داخل میکروکنترلر وجود دارد، باید مشخص کنیم که در زمانی که قصد داریم عملیات پاک کردن حافظه را یا برنامه ریزی مجدد را انجام دهیم، آیا روی حافظۀ FLASH یا EEPROM یا هردو انجام شود. در میکروکنترلرهای AVR که حافظۀ EEPROM داخلی دارند، برای جلوگیری از پاک شدن محتوای حافظۀ EEPROM داخلی میکروکنترلرهای AVR در هنگام پاک کردن حافظۀ فلش آن، فیوزبیتی به نام EESAVE وجود دارد که باید فعال شود. در صورتی که این فیوزبیت فعال نشود، هر بار که حافظۀ FLASH پاک می‌شود، حافظۀ EEPROM نیز پاک می‌شود. فیوزبیت EESAVE به صورت پیش‌فرض غیر فعال است و برای حفظ محتوای EEPROM باید فعال شود. حفظ محتوای EEPROM در بسیاری از پروژه‌ها ضروری است.

امروزه در میکروکنترلرهایی که حافظۀ EEPROM یا حافظه هایی مشابه این حافظه را بصورت داخلی دارند، روشهای دیگری برای حفظ این حافظه در زمان پاک کردن یا برنامه ریزی FLASH درنظر گرفته شده است. مثلا در نرم افزارها پروگرامر انتخاب می کنیم که کدام حافظه یا کدام آدرس حافظه، پاک یا برنامه ریزی شود. بطور کلی فلسفۀ فیوزبیت در میکروکنترلرهای امروزه وجود ندارد.

آموزشی میکروکنترلرهای AVR با تمام جزئیات آن

 

لینک های مرتبط در میکروآموزش:

گام نخست ورود به دنیای میکروکنترلرها

وقفۀ Pin change در AVR

تاخیر میلی ثانیه ای در میکروکنترلرها

تاخیر میکروثانیه ای در میکروکنترلرها

رضا اسدی

رضا اسدی

مدیر یوبرد، خالق و توسعه دهندۀ پلتفرم یوبرد، مجری پروژه های الکترونیکی، فعال در صنعت آسانسور، سابقه فعالیت در صنعت خودرو و همکاری در صنعت پزشکی و صنایع دیگر، آموزگار آموزش های یوبرد

جدیدترین های میکروکنترلر در وبلاگ و میکروآموزش

از کدویژن استفاده نکنید.

دیگه استفاده از CodeVision زشته

اگر دانشپذیر یا مدرس در این زمینه هستید، پیشنهاد می کنیم که از این نرم افزار استفاده نکنید. برای کار با میکروکنترلرهای AVR به سراغ نرم افزارهایی مثل Atmel Studio و Visual Studio بروید.

از چه میکروکنترلری استفاده کنیم؟

از چه میکروکنترلری استفاده کنیم؟

اگر نیاز به یک جواب کلیدی دارید، پاسخ آن میکروکنترلر STM32 است. امروزه میکروکنترلرهای STM32 بهترین گزینه برای شما در ایران و آسیا و بسیاری از کشورهای دنیاست.

پروگرام کردن میکروکنترلر از راه دور

لزوم پروگرام کردن میکروکنترلر از راه دور

پروگرام کردن میکروکنترلر از راه دور امروزه در بسیاری از پروژه ها پیاده سازی شده و رفته رفته درحال گسترش است.

تجربۀ کار با میکروکنترلرهای GD32

تجربۀ کار با میکروکنترلرهای GD32

تجربۀ کار با میکروکنترلرهای GD32 ساخت شرکت Giga Device که کپی میکروکنترلرهای STM32 هستند، در این نوشته ارائه شده است.

مشاوره آموزشی و شغلی یوبرد، نقشۀ گنج

0 دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانلود

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید
ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 4 دقیقه است