آموزش میکروکنترلر یوبرد، جهش در مسیر سیستم های دیجیتال

اخبار جدید یوبرد در اینستاگرام

فیوزبیت EESAVE در AVR یک فیوزبیت کاربردی در زمان استفاده از EEPROM در برخی از میکروکنترلر AVR است. بطور کلی این فیوزبیت دربرخی از میکروکنترلرهای AVR وجود دارد. در برخی از میکروکنترلرهای AVR چون حافظۀ EEPROM در داخل خود میکروکنترلر وجود دارد، یک مسئله ای به میان می آید که در میکروکنترلرهای دیگر بخصوص میکروکنترلرهای امروزی که اکثرا حافظۀ EEPROM را در داخل خود ندارند، بوجود نمی آید. وقتی حافظۀ EEPROM در خارج از میکروکنترلر باشد، در هر زمان بصورت مجزا می توانیم حافظۀ FLASH میکروکنترلر را پاک یا برنامه ریزی کنیم و یا حافظۀ EEPROM را پاک یا برنامه ریزی مجدد کنیم. اما در زمانی که حافظۀ EEPROM هم در داخل میکروکنترلر وجود دارد، باید مشخص کنیم که در زمانی که قصد داریم عملیات پاک کردن حافظه را یا برنامه ریزی مجدد را انجام دهیم، آیا روی حافظۀ FLASH یا EEPROM یا هردو انجام شود. در میکروکنترلرهای AVR که حافظۀ EEPROM داخلی دارند، برای جلوگیری از پاک شدن محتوای حافظۀ EEPROM داخلی میکروکنترلرهای AVR در هنگام پاک کردن حافظۀ فلش آن، فیوزبیتی به نام EESAVE وجود دارد که باید فعال شود. در صورتی که این فیوزبیت فعال نشود، هر بار که حافظۀ FLASH پاک می‌شود، حافظۀ EEPROM نیز پاک می‌شود. فیوزبیت EESAVE به صورت پیش‌فرض غیر فعال است و برای حفظ محتوای EEPROM باید فعال شود. حفظ محتوای EEPROM در بسیاری از پروژه‌ها ضروری است.

امروزه در میکروکنترلرهایی که حافظۀ EEPROM یا حافظه هایی مشابه این حافظه را بصورت داخلی دارند، روشهای دیگری برای حفظ این حافظه در زمان پاک کردن یا برنامه ریزی FLASH درنظر گرفته شده است. مثلا در نرم افزارها پروگرامر انتخاب می کنیم که کدام حافظه یا کدام آدرس حافظه، پاک یا برنامه ریزی شود. بطور کلی فلسفۀ فیوزبیت در میکروکنترلرهای امروزه وجود ندارد.

آموزشی میکروکنترلرهای AVR با تمام جزئیات آن

 

لینک های مرتبط در میکروآموزش:

گام نخست ورود به دنیای میکروکنترلرها

وقفۀ Pin change در AVR

تاخیر میلی ثانیه ای در میکروکنترلرها

تاخیر میکروثانیه ای در میکروکنترلرها

رضا اسدی

رضا اسدی

مدیر یوبرد، خالق و توسعه دهندۀ پلتفرم یوبرد، مجری پروژه های الکترونیکی، فعال در صنعت آسانسور، سابقه فعالیت در صنعت خودرو و همکاری در صنعت پزشکی و صنایع دیگر، آموزگار آموزش های یوبرد

جدیدترین های میکروآموزش

فرق آماتور و حرفه‌ای در الکترونیک

فرق آماتور و حرفه‌ای در الکترونیک

در این میکروآموزش، فرق آماتور و حرفه‌ای در الکترونیک را با نکات فنی واقعی، تجربه صنعتی و استانداردهای بین‌المللی بررسی می‌کنیم.

علت سوختن برد الکترونیکی

علت سوختن برد الکترونیکی چیست؟

علت سوختن برد الکترونیکی چیست؟ در این میکروآموزش، با مقایسه طراحی معماری و برد الکترونیکی، مفهوم طراحی پایدار را بررسی می‌کنیم.

پرینتر خمیر قلع در مونتاژ SMD

پرینتر خمیر قلع در مونتاژ SMD

پرینتر خمیر قلع در مونتاژ SMD یکی از مراحل کلیدی در فرآیند تولید برد است. این آموزش اهمیت این مرحله و دقت مورد نیاز را بررسی می‌کند.

مسیر برگشت جریان در طراحی PCB

مسیر برگشت جریان در طراحی PCB

مسیر برگشت جریان در طراحی PCB مفهومی کلیدی برای عملکرد بی‌نویز است. این آموزش با نگاهی الهام‌گرفته از معماری ایرانی، اهمیت آن را بررسی می‌کند.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش های یوبرد

آموزش TFT LCD با TouchGFX و STM32 یوبرد

گرافیک کاربرپسند با میکروکنترلر ST

آموزش FreeRTOS یوبرد

زمان واقعی در میکروکنترلر و پردازنده های کوچک با FreeRTOS

آموزش طراحی PCB و نویز یوبرد

تجسم دنیای الکترونیک

آموزش زبان C و MISRA-C یوبرد

گام نخست دنیای میکروکنترلر

آموزش لحیم کاری و IPC-A-610 یوبرد

ساخت دنیای الکترونیک

آموزش آردوینو یوبرد

جادۀ آسفالت میکروکنترلر

آموزش ماژول های SIM800 یوبرد

تلفن همراه صنعت

آموزش زبان ++C و ++MISRA-C یوبرد

لمس شی گرایی در میکروکنترلرها

آموزش میکروکنترلرهای AVR یوبرد

شاهکار 8 بیتی Atmel

آموزش میکروکنترلرهای LPC یوبرد

یادگار فیلیپس

دانلود

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید
ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 4 دقیقه است