خم کردن پایۀ قطعات THD چطور باید انجام شود؟ آیا الزام خاصی دارد؟ استاندارد در مورد تمام ابعاد مونتاژ و لحیم کاری الزام هایی را بیان کرده است. خم کردن پایۀ قطعات THD نیز الزام خود را دارد. استاندارد IPC-A-610D، جامع ترین سند در زمینۀ شرایط پذیرش یک مونتاژ شدۀ الکترونیکی است. خم کردن پایۀ قطعات THD در این استاندارد بصورت زیر بیان شده است:
خم پایههای قطعات THD برای مونتاژ در حالت خوابیده، باید ربع دایرهای با شعاع R باشد. برای قطر (D) یا ضخامت (T) پایه کمتر از 0.8mm، حداقل R باید برابر D یا T، برای D یا T بین 0.8mm تا 1.2mm، حداقل R باید 1.5D یا 1.5T و برای D یا T بزرگتر از 1.2mm، حداقل R باید 2D یا 2T باشد. (تصویر مربوط به این متن، همان تصویر این نوشته است.)
استانداردهای IPC یک مجموعه استاندارد در تمام فرایند طراحی و ساخت یک محصول الکترونیکی است. استاندارد مربوط به مونتاژ و لحیم کاری آن، استاندارد IPC-A-610D به عنوان شرایط پذیرش مونتاژ شدۀ الکترونیکی است. فیلم آموزش لحیم کاری و مونتاژ – پک 6 جلسه ای یوبرد، اولین و تنها آموزش لحیم کاری مبتنی بر استاندارد در کشور است.
برخی از افراد و مجموعه ها در زمینۀ الکترونیک، بدون دانش نسبت به استاندارد لحیم کاری، اقدام به ساخت محصولات الکترونیکی می کنند. درنتیجه در خدمات پس از فروش مشکلات بسیاری را خواهند داشت. تمام فعالان در زمینۀ تولید محصولات الکترونیکی باید با تمام استانداردهای زمینۀ فعالیت خود آشنایی داشته باشند. برخی از این استانداردها، استانداردهای عمومی است. به عنوان مثال همین استاندارد IPC-A-610D که بطور کلی مربوط به لحیم کاری است و مربوط به صنعت خاصی نیست. یا استاندارد MISRA C که مربوط به کدنویسی سیستم های حیاتی است (آموزش MISRA C یوبرد). علاوه بر این استانداردهای عمومی، هر صنعت نیز استانداردهای خاص خود را دارد. به عنوان مثال در خودروسازی استاندارد گسترده و معروف ISO26262 وجود دارد. هر طراح در صنعت الکترونیک علاوه بر استانداردهای عمومی، باید به استانداردهای صنعت خود را نیز مشرف باشد.
لینک های مرتبط میکرآموزش:
0 دیدگاه